Klanten beoordelen ons met een

Het belang van Algemene Voorwaarden

Wanneer je als ondernemer diensten en/of producten levert, is het handig om alles met betrekking tot de verkoop en de levering vast te leggen in algemene voorwaarden. Maar hoe stel je deze voorwaarden op en waar moeten ze aan voldoen?

Als ondernemer is het verstandig om algemene voorwaarden op te stellen voor de levering van diensten en/of producten. Deze voorwaarden leggen belangrijke aspecten vast zoals aansprakelijkheid, bedenktijden, garanties en betalingsmethoden. Hierdoor weten zowel jij als je klant precies waar jullie aan toe zijn en wat jullie rechten en plichten zijn. Dit bespaart tijd en verkleint de risico’s voor jou als ondernemer. Hoewel het opstellen van algemene voorwaarden niet verplicht is, is het wel aan te raden.

Wanneer algemene voorwaarden gebruiken?

Het is essentieel om je algemene voorwaarden op de juiste manier te gebruiken. Dit betekent dat je de voorwaarden van toepassing moet verklaren voordat een overeenkomst wordt gesloten en dat de klant deze moet accepteren. De klant moet de voorwaarden dus kunnen lezen voordat de overeenkomst tot stand komt.

Als je de algemene voorwaarden pas bij de factuur meestuurt, is dit te laat omdat de overeenkomst dan al is gesloten. Dit kan ertoe leiden dat de algemene voorwaarden vernietigbaar zijn.

Hoe verklaar je algemene voorwaarden van toepassing?

Om je algemene voorwaarden van toepassing te laten zijn op een overeenkomst, moet je dit expliciet vermelden in de overeenkomst, offerte of opdrachtbevestiging. Een standaardzin kan duidelijk maken dat je algemene voorwaarden hanteert en dat de klant hiermee akkoord moet gaan om zaken met jou te doen.

Acceptatie van de algemene voorwaarden

De klant moet akkoord gaan met de algemene voorwaarden om gebonden te zijn aan de overeenkomst. Dit kan door de voorwaarden fysiek te overhandigen of elektronisch beschikbaar te stellen op een manier waarop de klant deze kan opslaan en later raadplegen.

Tips voor het gebruik van algemene voorwaarden

Neem de algemene voorwaarden op in alle documenten waarin je diensten worden beschreven. Voeg een standaardverwijzing naar de algemene voorwaarden toe in je e-mails.

De klant hoeft de algemene voorwaarden niet per se schriftelijk te bevestigen. Je kunt bijvoorbeeld in een offerte opnemen dat bij akkoord gaan met de offerte ook de algemene voorwaarden worden geaccepteerd. Bij schriftelijk akkoord op de offerte, wordt automatisch akkoord gegeven op de algemene voorwaarden. Incasso Juristen adviseert om een clausule op te nemen voor het geval de klant ook algemene voorwaarden hanteert. Zorg ervoor dat je duidelijk vermeldt dat de voorwaarden van de andere partij niet van toepassing zijn en dat alleen jouw algemene voorwaarden gelden. Vraag om expliciete aanvaarding van deze voorwaarden.

Hulp nodig?

Heb je nog vragen over hoe je algemene voorwaarden precies moet opstellen, wil je ze laten controleren, of twijfel je of je het op de juiste manier doet?
Neem dan contact met ons op. We helpen je graag via de info@incassojuristen.nl of telefonisch via 010 437 3950

Schakel een incassobureau in

Bij incassobureau IncassoJuristen.nl wordt in 90% van de incassozaken een rechtszaak voorkomen. Een minnelijke incasso zorgt in al die gevallen voor voldoende professionele sturing. IncassoJuristen.nl zorgt dat debiteuren de noodzaak zien om te betalen. Dit scheelt beide partijen kosten. Een win-win voor de debiteur en de schuldeiser.

Daarom IncassoJuristen.nl

  • 9,1 / 10 waardering (935 reviews)
  • 90% zonder rechtszaak opgelost
  • Betrouwbaar: NVI-keurmerk
  • No-cure-no-pay incasso
Crispijn - profielfoto
Geplaatst op 4 juli 2024
Crispijn Sneevliet
Incassospecialist en jurist

Slimmer factureren via onze nieuwsbrief.

  • Blijf bij in wetgeving rondom betalen
  • Waar ging het mis? Lees vonnissen van de rechter
  • Ontvang tips en advies in facturatie

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Start chatgesprek
Stuur een bericht