Klanten beoordelen ons met een

Voorbeeld betalingsherinnering Engels

Komt jouw debiteur of huurder uit het buitenland? En betaalt deze jouw factuur, de huur of vordering niet? Stuur dan een betalingsherinnering in Engels. Hieronder kun je een voorbeeld betalingsherinnering in het Engels downloaden.

Betalingsherinnering in het Engels verplicht?

Is het verplicht om een betalingsherinnering in de Engelse taal te sturen? Dit zijn eigenlijk twee vragen. Eén: is een betalingsherinnering verplicht? Twee: moet deze in de Engelse taal worden opgesteld? We beantwoorden de vragen hieronder. Je kunt nu alvast het voorbeeld van een brief betalingsherinnering in het Engels downloaden.

bouwblok-icon-download-voorbeeldbrief

Download voorbeeldbrief

Download direct gratis onze voorbeeldbrief betalingsherinnering in het Engels.

bouwblok-icon-downloaden Downloaden
download_geslaagd

Bedankt voor je download!

Een brief of contract op maat geeft je méér rechtszekerheid. IncassoJuristen.nl maakt deze brief graag voor je.

Is de herinnering noodzakelijk?

Als jouw buitenlandse debiteur de huur of jouw rekening niet op tijd betaalt, dan stuur je hem of haar een betalingsherinnering om diegene op de openstaande factuur te wijzen.

Of je verplicht bent om een betalingsherinnering te versturen, hangt af van de vraag wie de debiteur is. Is de debiteur een bedrijf, dan is het versturen van een betalingsherinnering niet verplicht. Is de debiteur een particulier of consument, dan is dit wél verplicht.

Is jouw huurder een particulier, dan is het bovendien noodzakelijk dat je een betalingsherinnering stuurt die aan de wettelijke eisen voldoet. Deze herinnering wordt ook wel een WIK-brief genoemd.

IncassoJuristen.nl is een ervaren incassobureau dat ervoor zorgt dat vorderingen of facturen op een transparante en juridisch juiste manier geïncasseerd worden.

Moet de betalingsherinnering in het Engels worden opgesteld?

Het is niet verplicht om de betalingsherinnering op te stellen in de moedertaal van de debiteur. Je hoeft dus geen veelvoud aan betalingsherinneringen in het Engels, Duits, Spaans, Frans, Chinees, Pools of Roemeens te gebruiken. Het is ook niet verplicht om de brief in het Engels te sturen. Maar tegelijkertijd is dit wél aan te raden.

Voordeel in rechtszaak

Krijgt de discussie een juridisch karakter en komt het uiteindelijk tot een gerechtelijke procedure, dan kan een rechter toetsen in welke mate jij je best hebt gedaan om de factuur op tijd betaald te krijgen. Als je jouw brief / betalingsherinnering in het Engels hebt geschreven, dan is dat een positief en nuttig gebaar richting jouw debiteur.

Bekijk ook onze betalingsherinneringen in het Frans en Duits.

Incassobureau inschakelen

Als de betalingstermijn van 14 dagen is verstreken, dan kun je een incassobureau zoals IncassoJuristen.nl op basis van no-cure-no-pay inschakelen.

IncassoJuristen.nl is een ervaren incassobureau dat ervoor zorgt dat vorderingen of facturen op een transparante en juridisch juiste manier geïncasseerd worden. Als het nodig is, kan de correspondentie in het Engels gevoerd worden.

Ongeveer 9 op de 10 vorderingen handelt IncassoJuristen.nl af zonder tussenkomst van de rechter. De positieve relatie tussen de organisatie en debiteur blijft zo in stand. Mocht het wel tot een rechtszaak komen, dan is Nederlands de voertaal in deze rechtszaak. De debiteur dient te zorgen voor een beëdigde tolk.

Betalingsherinnering opstellen in taal klant

Een betalingsherinnering opstellen? In het Engels, Duits, Frans of Nederlands. Wij helpen je ermee. Neem contact op.

Daarom IncassoJuristen.nl

 • 9,1 / 10 waardering (935 reviews)
 • 90% zonder rechtszaak opgelost
 • Betrouwbaar: NVI-keurmerk
 • No-cure-no-pay incasso

Waarom blijft de betaling uit?

Komt het vaker voor dat dezelfde persoon niet betaalt? Misschien is het dan verstandig om na te gaan of een discussie of conflict een rol kan spelen. Het kan in zo’n geval zinvol zijn om die discussie eerst op te lossen waardoor in de toekomst de betalingsherinneringen kunnen uitblijven.

Komt het vaker voor dat dezelfde persoon niet betaalt? Misschien is het dan verstandig om na te gaan of een discussie of conflict een rol kan spelen.

Onderdelen brief betalingsherinnering Engels

Bij een brief betalingsherinnering in het Nederlands óf Engels moet deze brief aan een aantal strikte eisen voldoen.

 • Zeg in de brief dat het een betalingsherinnering betreft
 • Toon het factuurnummer of geef aan waar het om gaat/om welke vordering het gaat (bijvoorbeeld: ‘huur mei 2021’)
 • Laat weten wat de debiteur moet doen: de betaling van het bedrag dat openstaat betalen op een specifieke bankrekening binnen 14 dagen, ingaande op de dag na ontvangst van de brief. Een uiterlijke betaaldatum noemen, kan natuurlijk ook.
 • Vermeld de hoogte van de incassokosten en eventueel de btw hierover.
 • Optioneel stuur je een kopie van de facturen mee. Dit is niet verplicht.

Houd in je communicatie rekening met het volgende: wees vriendelijk, zakelijk en correct. Voeg geen emotie toe. Een betrouwbare klant is meer waard dan een iets snellere betaling.

Op maat betalingsherinnering

Aan het begin van deze pagina kun je een voorbeeld van een brief betalingsherinnering in het Engels downloaden. Maar het is effectiever om een herinneringsbrief op maat te laten schrijven richting jouw debiteuren. IncassoJuristen.nl kan dit voor je doen. Hiermee worden betalingen sneller voldaan en zal een incassoprocedure minder vaak nodig zijn.

Slimmer factureren via onze nieuwsbrief.

 • Blijf bij in wetgeving rondom betalen
 • Waar ging het mis? Lees vonnissen van de rechter
 • Ontvang tips en advies in facturatie

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Start chatgesprek
Stuur een bericht