Bruikleenovereenkomst laten opstellen voor €199
Maak goede afspraken over geleend (on)roerend goed met een bruikleenovereenkomst. Voorkom (juridische) discussies en laat de overeenkomst opstellen door IncassoJuristen.nl.
Jouw garanties
- Juristen met >15 jaar ervaring
- Maatwerk overeenkomst
- Vaste prijs van € 199 (excl. btw)
- Binnen 2 weken klaar
Vragen of onduidelijkheden? Bel ons: 010 4373950 of
Waarom een bruikleenovereenkomst opstellen?
Als uitlenende partij wil je er zeker van zijn dat hetgeen dat je uitleent (onbeschadigd) wordt teruggegeven. En als lenende partij wil je er zeker van zijn dat je tòch niet ineens kosten moet betalen. Leg daarom de gemaakte afspraken over de bruiklening vast in een overeenkomst.
Fouten? Niet rechtsgeldig
Maar let op: fouten in de overeenkomst kunnen ervoor zorgen dat deze niet rechtsgeldig is. Oftewel: eindigt een discussie in een rechtszaak? Dan kan het zijn dat de rechter jou geen gelijk geeft, ook al heb je dat wellicht wel.
Bruikleenovereenkomst laten opstellen door IncassoJuristen.nl
Heb je een bruikleenovereenkomst nodig? Kies voor rechtszekerheid en laat onze gespecialiseerde juristen de overeenkomst opstellen.
- Bel ons op 010 4373950
- Vraag om juridisch advies
Daarom IncassoJuristen.nl
- 9,1 / 10 waardering (935 reviews)
- 90% zonder rechtszaak opgelost
- Betrouwbaar: NVI-keurmerk
- No-cure-no-pay incasso
Wat is een bruikleenovereenkomst?
Met een bruikleenovereenkomst spreken twee partijen het uitlenen van roerend of onroerend goed af. Het gaat écht om een lening: de lener hoeft geen tegenprestatie te leveren, zoals het betalen van geld. Daarom wordt een bruikleenovereenkomst ook wel een uitleenovereenkomst genoemd.
Bij een bruikleen gaat het om een lening: de lener hoeft geen tegenprestatie te leveren.
Voorbeelden uitgeleend (on)roerend goed
Je kunt voor heel veel verschillende zaken een bruikleenovereenkomst aangaan. Bruikleenovereenkomsten worden zowel privé als zakelijk gesloten. Een paar voorbeelden.
Zakelijke overeenkomsten
- Een bedrijfsruimte
- Een laptop van de zaak
- Een auto van de zaak
- Een stuk grond dat een circus tijdelijk gebruikt
Particuliere overeenkomsten
- Een wasmachine
- Een boek
- Een snowboard
- Een auto
Schriftelijk of mondeling overeenkomen
Een bruikleenovereenkomst kan zowel mondeling als schriftelijk overeen worden gekomen. Bij veel particuliere overeenkomsten is het namelijk ongewoon om een schriftelijke overeenkomst op te stellen. Huur je een fiets aan een vriend, dan kan je er wel vanuit gaan dat je de fiets in goede staat terugkrijgt.
Een bruikleenovereenkomst kan zowel mondeling als schriftelijk overeen worden gekomen.
Wanneer je wél moet kiezen voor een schriftelijke overeenkomst
In sommige gevallen is het verstandig om een schriftelijk overeenkomst aan te gaan. Wanneer het bijvoorbeeld gaat om erg dure spullen, of wanneer je iets voor langere tijd uitleent. Zeker omdat je met de schriftelijke overeenkomst de afspraken kunt bewijzen. Handig wanneer er discussies ontstaan. Of in het uiterste geval: bij een eventuele rechtszaak.
Voorwaarden bruiklening
Leen je iets van een vriend, collega, kennis of verhuurpartij? Dan heb je als lener een aantal verplichtingen.
- Zorgvuldig mee omgaan
Volgens de wet moet de lener als een ‘goed huisvaarder’ voor het geleende (on)roerend goed zorgen. Dit betekent dat het geleende alleen mag worden gebruikt waarvoor het is bedoeld of is overeengekomen. Denk bijvoorbeeld aan een laptop van de zaak, die niet op vakantie mag worden gebruikt. Of een werkbureau dat niet mag worden gebruikt als eettafel.
- Aansprakelijk voor beschadiging en verlies
Is het geleende (on)roerend goed beschadigd of raakt het kwijt? Dan is de lener hiervoor aansprakelijk. Daarnaast moet de lener ook de onderhoudskosten betalen.
- Op tijd teruggeven
Uiteraard moet het geleende op tijd worden ingeleverd/teruggegeven. Ook moet het geleende worden teruggegeven als de uitlener dit nodig heeft voor dringend eigen gebruik.
Slijtage
Slijtage komt voor rekening van de uitlener. De lener hoeft hiervoor niet te betalen. Dit hoort namelijk bij het gebruiken van een zaak of product. Denk bijvoorbeeld aan een accu van een werklaptop die na 2 jaar minder lang meegaat dan eerst.
Waarom overeenkomst laten opstellen door juridische partij?
Je wilt er zeker van zijn dat de uitgeleende goederen op tijd worden teruggegeven. En in goede staat zijn. Of je wilt er zeker van zijn dat je het geleende goed gratis en voor een bepaalde periode mag gebruiken. Als je bedrijf er bijvoorbeeld afhankelijk van is.
Voorkom dat je juridische valkuilen en wettelijke vereisten over het hoofd ziet. Laat onze ervaren juristen de bruikleenovereenkomst opstellen. Dat biedt zekerheid. En zo sta je ook sterker in een eventuele discussie of rechtszaak.
Schakel IncassoJuristen.nl in
- Bel ons op 010 4373950
- Vraag om juridisch advies
- Ander contract laten opstellen? Wij helpen je verder.