Klanten beoordelen ons met een

Huurincasso via IncassoJuristen.nl

IncassoJuristen.nl is specialist in huurincasso. Wanneer huurders de huur (blijvend) niet betalen, nemen wij de procedure uit handen.

Huurincasso in 5 stappen

 • Stap 1 – Upload je huur-factuur
 • Stap 2 – Wij nemen je dossier in behandeling
 • Stap 3 – We vragen eventueel om een toelichting
 • Stap 4 – We gaan aan de slag
 • Stap 5 – De debiteur betaalt de kosten (no-cure-no-pay)
klanten incassojuristen

Specialist in huurincasso

Wij zijn incassojuristen. Specialist in incassoproblematiek. Hier zie je andere klanten waarvoor we werken. Afgelopen 17,5 jaar hebben we duizenden dossiers opgepakt in huur en incasso.

Dien je huur-factuur in

Wel of niet procederen?

Bij 90% van de huurincasso-dossiers is procederen niet nodig. Dat weten we ook door onze ervaring vanuit ons zusterlabel HhuurrechtJuristen.nl. Als wij denken dat doorprocederen niet zinvol is, communiceren we daar transparant over.

Garanties huurincassso via Incassojuristen.nl

Via huurincasso zorgen we dat jij het geld krijgt waar je als verhuurder recht op hebt. Met respect voor de huurder.

 • We sturen aanmaningen
 • We verzenden e-mails en berichten
 • We bellen een aantal keer
 • We zijn assertief. Nooit agressief
 • We  hebben respect voor huurders
Crispijn Sneevliet - IntoCash - Staand
Crispijn - profielfoto

Crispijn Sneevliet

Incassospecialist en jurist

Ik ben directeur/partner bij IncassoJuristen.nl. Intern pak ik huurkwesties en gerechtelijke procedures op. Stel je vragen gerust direct aan mij.

Huurincasso: wat doen we?

Bij een huurincasso nemen we de incassoprocedure van de verhuurder over. We proberen de huurder op een positieve manier te manen tot betaling. We willen hierbij de huurachterstand verminderen en een ontruimingsprocedure voorkomen.

Onze huurincasso-juristen kennen het complexe huurrecht.

Via slimme automatisering structureren we het betalingspatroon van de huurder. We voorkomen verdere huurachterstanden. Dit werkt in het voordeel van verhuurder én huurder. Door onze werkwijze voorkomen we bij 9 van de 10 huurincasso’s een rechtszaak. 

Je huurder betaalt niet, wat dan? Schakel IncassoJuristen.nl in voor huurincasso.

Huurincasso (buitengerechtelijk)

Het incasso-huurtraject vindt buitengerechtelijk plaats. Dit wil zeggen dat HuurrechtJuristen.nl rechtstreeks contact heeft met de huurder. Er is geen tussenkomst van een rechter nodig. De buitengerechtelijke incassokosten zijn wettelijk vastgesteld. De huurder betaalt deze als opslag bovenop de huur.

Inzage in het incassoproces

Bij IncassoJuristen.nl krijg je je 24/7 inzicht in wat wij voor je doen. Je krijg toegang tot jouw online dossier. Zo zie je hoe het incassotraject verloopt.

Het uitgangspunt van IncassoJuristen.nl

 • Wij werken vanuit de overtuiging dat een huurachterstand snel moet worden voldaan. Zo blijven de kosten voor huurder en verhuurder laag.
 • Ook moet toekomstige huur op tijd worden betaald. Loopt de huurachterstand op en komt betaling niet in zicht, dan kan een procedure bij de rechtbank worden gestart. Rondom huurincasso houden we altijd nauw contact met de klant.

Huurincasso via IncassoJuristen.nl

 • 9,1 / 10 waardering (935 reviews)
 • 90% zonder rechtszaak opgelost
 • Betrouwbaar: NVI-keurmerk
 • No-cure-no-pay incasso

Kan ik een huurder uitzetten?

Ja, je kan een huurder uitzetten. Maar dit gaat niet eenvoudig. De huurder moet zeker drie of meer maanden achterstand hebben. Of twee maanden, als de huurachterstand binnen een jaar na een vorige uitspraak van de rechter is ontstaan. We lichten de regels graag toe.

Wij kennen het complexe incasso- en huurrecht. Vraag advies aan.

Jouw relatie met de huurder

Je wilt niet dat de relatie met de huurder beschadigt. Wij werken dan ook met respect voor de huurder. Boven hebben we het Incasso Keurmerk en zijn we lid van de NVI. IncassoJuristen.nl zet alles op alles om de openstaande factuur te incasseren. Waarbij er een gezonde zakelijke relatie blijft tussen debiteur en crediteur.

Kosten huurincasso + indienen

Wij voeren de buitengerechtelijke werkzaamheden gratis uit voor verhuurders, op basis van no cure no pay. De huurincasso-kosten verhalen we op de huurder. Wij rekenen daarbij gewoon de wettelijke tarieven (WIK). Geen extra’s. Bekijk ook het overzicht buitengerechtelijke kosten.

Start chatgesprek
Stuur een bericht