Klanten beoordelen ons met een

Een rechtszaak aanspannen

Je wilt een rechtszaak starten of aanspannen. Een conflict is te ver opgelopen. Of een factuur blijft openstaan. Wij helpen je verder.

Welke onderwerpen pakken we op?

Bij IncassoJuristen.nl zijn we gespecialiseerd in contract- en betalingsconflicten. Ander conflict? Leg het aan ons voor.

 • Een klant betaalt niet
 • Een leverancier levert niet 
 • Er is sprake van contractbreuk
 • Een kennis betaalt de lening niet terug

Rechtszaak aanspannen? Samen!

Wij beoordelen het conflict. Wij bekijken of een rechtszaak wel écht nodig is. Zo ja, dan bespreken we de mogelijkheden. Tegen vaste rechtszaak-kosten!

 1. Jij dient jouw dossier in
 2. Wij beoordelen het conflict
 3. We bespreken de alternatieven
 4. Je ontvangt een vrijblijvende offerte
 5. In overleg starten we een rechtszaak
 6. Vast tarief vanaf slechts €699,00

Waar staan we voor

 • 9,1 / 10 waardering (935 reviews)
 • 90% zonder rechtszaak opgelost
 • Betrouwbaar: NVI-keurmerk
 • No-cure-no-pay incasso

Wat betekent een rechtszaak aanspannen?

Wanneer je een rechtszaak start, wordt een zaak voorgelegd aan de rechter. Een rechtszaak wordt ook wel een gerechtelijke procedure genoemd. Je kunt een procedure starten bij een conflict met een bedrijf of met een particulier.

Wanneer een rechtszaak starten?

Een rechtszaak start je als je er met een klant, relatie of debiteur niet meer uitkomt. Op rechtspraak.nl vind je informatie voor als je naar de rechter stapt.

Als het gaat om een betalingsachterstand, heb je meestal al meerdere keren contact opgenomen met de debiteur. Dit heet een pré-incassotraject. Vervolgens schakel je een incassobureau in zoals IncassoJuristen.nl. In dit traject herinnert IncassoJuristen.nl de debiteur veelvuldig aan zijn of haar schuld. Dat doen we via brieven, e-mails, berichten en telefoontjes.

Het primaire doel is om het geld terug te vorderen zonder dat een gerechtelijke procedure nodig is. Dit noemen we een buitengerechtelijk- of minnelijk incassotraject. Pas wanneer dit uiteindelijk niet helpt, wordt een gerechtelijke procedure gestart. Maar als je dat wilt, is het ook mogelijk gelijk een rechtszaak te starten.

In 90 % van de gevallen kan IncassoJuristen.nl een rechtszaak voorkomen.

Hoe ziet het traject eruit?

IncassoJuristen.nl kan in overleg met jou besluiten om een rechtszaak te starten. Wij stellen eerst een dagvaarding op. Hiermee wordt de debiteur voor de rechter gedaagd. De dagvaarding wordt door een deurwaarder bij de debiteur afgeleverd. IncassoJuristen.nl stelt ook de conclusies en aktes op en participeert in zittingen bij het kantongerecht.

Verschil procedure particulier en bedrijven

Het verschil tussen een gerechtelijke procedure met betrekking tot particulieren of bedrijven is klein. De hogere griffierechten (de kosten die je moet betalen aan de rechtbank) zijn voor bedrijver hoger dan bij particulieren.

Rechtszaak aanspannen – de kosten

Wanneer de rechtszaak (grotendeels) wordt gewonnen, moet de debiteur de hoofdsom, de rente hierover en de kosten van de rechtszaak betalen. Per zaak kan dit verschillen.

Lees alles over de kosten van een rechtszaak.

De kantonrechter

Jouw zaak kan bij de kantonrechter of civiele rechter terechtkomen. De kantonrechter behandelt zaken binnen het civiel recht met een waarde tot 25.000 euro. Dit zijn arbeidszaken, consumentenkoopzaken en consumentenkredietzaken.

Bij de kantonrechter kun je zelf een rechtszaak aanspannen zonder advocaat. Hoewel dit gezien de juridische complexiteit meestal niet aan te raden is. IncassoJuristen.nl verleent de juridische ondersteuning die nodig is in een rechtszaak.

Rechtszaak aanspannen via IncassoJuristen.nl

Bij IncassoJuristen.nl hebben we ruim 10 jaar proceservaring. Hierdoor hebben ze een goede kijk op de uitkomsten van het proces. Ze kunnen je aanraden óf juist afraden een rechtszaak te starten. Je ontvangt dus altijd eerlijk advies.

IncassoJuristen.nl procedeert tegen een vast bedrag / fixed fee. Ongeacht de duur van het procedure. Ongeacht de hoeveelheid werk. Ontvang gratis een vrijblijvende offerte voor het starten van een rechtszaak. 

Laatste reviews

Joost Baerveldt

2/ 10
26 november 2022

1e klass flapdrollen. Ik belde dit bedrijf op en hield mijn casus voor. De arrogante cowboy aan de andere kant van de lijn 'ging dit varkentje wel even wassen'. Dossier ingediend, debiteur ingelicht dat betaling via het incasssobureau moest etc etc.na twee weken een mailltje van de 'hooggeleerde heer drs. ACM Jonker' (geen jurist dus), dat het juridisch te ingewikkeld was en deze flapdrollen daar geen kennis van hebben. Konden me niet helpen. Ze zoeken alleen makkelijke gevallen, waar ze makkelijk geld aan kunnen verdienen. Doen geen poging een kennelijk wat ingewikkelder dossier op te pakken. Zetten op mijn dossier geen jurist in. Logisch dat je dan faalt als incassobureau. Ik had ook mogen verwachten dat ze geen telefoniste zouden inzetten.100% flapdrollen die geen verstand hebben van inning. beter met een grote boog omheen gaan. 1 ster is overtrokken, maar minder kon niet.

Mer B

10/ 10
17 november 2022

Juliette Versteegh

10/ 10
4 november 2022

Echt een super bedrijf! Ze nemen echt de tijd om klanten te blijven benaderen tot er over gegaan word op betaling! Het heeft even geduurd bij mij voor de klant alles had betaald, maar dankzij incassojuristen wel alles terug gekregen en koste me niets! Heel tevreden!!

Start chatgesprek
Stuur een bericht