Klanten beoordelen ons met een

Incassobureau inschakelen

Jij wilt dat jouw openstaande rekening wordt betaald. IncassoJuristen.nl zorgt daarvoor. Met respect voor de debiteur. Vragen? Bel 010 – 4373950.

Onze 5 garanties aan jou

 • Jouw klant betaalt ons
 • Betaalt je klant niet? Dan jij ook niet
 • Bij 92% is geen rechtszaak nodig
 • 9,1 klantwaardering
 • NVI Incasso Keurmerk
jelle jonker - intocash - staand
Jelle Jonker IntoCash - Profielfoto

Jelle Jonker

Incassospecialist en jurist

In 2005 heb ik IncassoJuristen.nl opgericht. Om incasso eerlijker en betrouwbaarder te maken. Stel je vragen gerust.

Wat doet IncassoJuristen.nl?

IncassoJuristen.nl vordert het geld waar jij recht op hebt voor je terug. Onze kosten verhalen wij op de debiteur. Bekijk wat we doen.

 • We verzenden aanmaningen
 • We sturen e-mails en berichten
 • We bellen meerdere keren
 • Assertief maar nooit agressief
 • Dit kost jou niets

Ruim 15 jaar ervaring

Wij hebben ruim 15 jaar ervaring in incassokwesties en procedures bij de rechtbank. Wil je een incassobureau inschakelen op basis van no-cure-no-pay? Wij helpen je verder.

Wij helpen je verder

 • 9,1 / 10 waardering (935 reviews)
 • 90% zonder rechtszaak opgelost
 • Betrouwbaar: NVI-keurmerk
 • No-cure-no-pay incasso

Hoe werkt een incassobureau inschakelen?

Als je kiest voor het inschakelen van een incassobureau, dan staat de relatie tussen jou en de debiteur al onder druk. De debiteur negeert jouw aanmaningen. IncassoJuristen.nl is een ervaren incassobureau. Wij incasseren op een transparante en juridisch correcte manier. 90 procent van de vorderingen wordt zonder rechtszaak afgehandeld. De (werk)relatie blijft hierdoor in stand.

90 procent van de vorderingen wordt zonder rechtszaak afgehandeld.

Incassobureau inschakelen altijd nodig?

Schakel een incassobureau in wanneer jouw debiteur na herinneringen of aanmaningen weigert te betalen. Een incassobureau start de incassoprocedure en wijst de debiteur meerdere keren op zijn/haar betalingsachterstand: per brief, e-mail, WhatsApp en telefonisch. Twijfel je over het inschakelen van een incassobureau? Start dan een chatgesprek.

No cure no pay

IncassoJuristen.nl is een no cure no pay incassobureau: de debiteur draait op voor de gemaakte incassokosten. Daarnaast betaal je geen abonnementskosten of eventuele bijkomende incassokosten zoals provisiepercentages. Jij krijgt dus het geld waar je recht op hebt, zonder hiervoor te betalen.

Inschakelen in 7 stappen

 1. Een debiteur weigert te betalen.
 2. Jij dient een vordering bij ons in.
 3. Wij pakken de zaak voor je op. We sturen brieven. En we benaderen de debiteur via telefoon, e-mail, sms en WhatsApp.
 4. Resultaat: de debiteur betaalt. Betaalt de debiteur niet? Dan kunnen we een rechtszaak starten (niet verplicht!)
 5. Wij stellen eventueel de dagvaarding op.
 6. Deze wordt door een deurwaarder overhandigd aan de debiteur en de rechtbank.
 7. We pakken de gehele rechtszaak op en voeren het woord.
Incassobureau inschakelen? Zo werkt het. Uitleg door IncassoJuristen.nl

Altijd inzage

Wij vinden transparantie belangrijk. Jij wordt volledig op de hoogte gehouden van het incassotraject en hebt 24/7 inzage in het dossier via ons online portaal. Hier heb je toegang tot overzichtelijke voortgangsrapportages en alle correspondentie. Zo weet je precies wat er speelt en hoe het traject verloopt.

Verjaringstermijn

De verjaringstermijn van een openstaande vordering is meestal vijf jaar. Hoe sneller een incassoprocedure wordt gestart, hoe groter de kans dat de vordering wordt geïncasseerd.

Kosten incassobureau inschakelen voor de debiteur

De debiteur draait op voor de incassokosten. Deze tarieven zijn wettelijk bepaald (WIK), en vallen dus nooit onredelijk hoog uit. Omdat in bijna alle gevallen de incassering verloopt zonder tussenkomst van de rechter, worden oplopende kosten voorkomen. Je moet minimaal één betalingsherinnering (aanmaning) sturen voordat de debiteur de gemaakte incassokosten moet betalen.

Professioneel bemiddelaar

IncassoJuristen.nl kan ook optreden als bemiddelaar om een betalingsregeling te treffen. Op deze manier wordt een rechtszaak voorkomen. IncassoJuristen.nl zoekt de beste oplossing voor beide partijen en doet er alles aan om deze oplossing door te voeren.

Schuld wordt netjes uitbetaald

Tijdens het inschakelen van een incassobureau is het erg belangrijk om te controleren of het incassobureau gebruik maakt van een stichting derdengelden. Dit is een aparte stichting met een eigen bankrekening waar de uitbetaling op terecht komt. Hierdoor wordt jouw geld gescheiden van het bedrijfsvermogen van het incassobureau en staat het altijd veilig. Ook IncassoJuristen.nl werkt met een stichting derdengelden.

IncassoJuristen.nl inschakelen als incassobureau?

Wil je een incassobureau inschakelen? In 90 % van de gevallen lost IncassoJuristen.nl incassoprocedures op zonder tussenkomst van een rechter. Dit scheelt zowel de schuldeiser als de debiteur tijd en geld. Wanneer een gerechtelijke procedure onvermijdelijk is, gaan we samen met jou de zaak aan. We procederen tegen een vast tarief, ongeacht de procedureduur.

Overtuigd en wil je een incassobureau inschakelen? Jij betaalt ons niet voor het incassotraject. De debiteur betaalt.

Wat onze klanten zeggen

Pepijn Van der mark

10/ 10
19 januari 2023

Snel geregeld en klant heeft betaald

anonymous

10/ 10
9 januari 2023

Netjes, correct, duidelijk en snel


Zou u Intocash aanbevelen? Ja

Mer B

10/ 10
17 november 2022

Start chatgesprek
Stuur een bericht