Klanten beoordelen ons met een

Voorbeeld betalingsherinnering Frans

Een betalingsherinnering in het Frans. Het is wel zo prettig om jouw debiteur in de juiste taal aan te spreken. Je debiteur komt namelijk uit Frankrijk of een ander land waar Frans de voertaal is. De debiteur betaalt een factuur of de huur niet. IncassoJuristen.nl kan een betalingsherinnering in het Frans voor je opstellen. Of je downloadt onze voorbeeld-betalingsherinnering. Bekijk ook alle eisen.

Brief betalingsherinnering in het Frans

Is het verplicht om een betalingsherinnering in het Frans, de taal van de debiteur, te sturen? En is het überhaupt een verplichting om een betalingsherinnering te versturen? Of kun je direct een incassobureau inschakelen? De antwoorden zetten we voor je op een rij. Download hieronder alvast voorbeeld betalingsherinnering Frans.

bouwblok-icon-download-voorbeeldbrief

Download voorbeeldbrief

Download gratis onze voorbeeldbrief betalingsherinnering in het Frans.

bouwblok-icon-downloaden Downloaden
download_geslaagd

Bedankt voor je download!

Een brief of contract op maat geeft je méér rechtszekerheid. IncassoJuristen.nl maakt deze brief graag voor je.

Stuur altijd een herinnering

De Franstalige debiteur betaalt een factuur niet tijdig of stort een automatische afboeking terug. In dat geval stuur je de debiteur een betalingsherinnering. Zo kun je hem of haar wijzen op de openstaande factuur.

Moet je verplicht een betalingsherinnering versturen? Nee, niet altijd. Dit is afhankelijk van de vraag wie de debiteur is. Is de debiteur een particulier, dan is het versturen van een herinnering verplicht. Is dit een bedrijf, dan is het versturen van een betalingsherinnering niet noodzakelijk. We raden dit overigens wél sterk aan. Direct een incassobureau inschakelen, valt meestal niet in goede aarde.

Een betalingsherinnering is niet altijd verplicht. Maar het is wél altijd aan te raden.

WIK-betalingsherinnering in het Frans

Bij huurders of andere consumenten is het vereist dat je een betalingsherinnering stuurt die is getoetst aan de Nederlandse wet. Ook dus wanneer de debiteur Franstalig is. Deze herinnering voor particulieren heet een WIK-brief. Een voorbeeld hiervan staat in de voorgaande link. Deze WIK-brief is overigens in de Nederlandse taal opgesteld.

Een betalingsherinnering opstellen? In het Frans, Engels, Duits of Nederlands. Wij helpen je ermee.

Betalingsherinnering in andere taal

Het is niet verplicht om een betalingsherinnering op te stellen in een andere taal. Ook als de debiteur de Duitse, Engelse, Spaanse of Chinese nationaliteit heeft, kun je in principe gewoon een Nederlandse brief betalingsherinnering of een betalingsherinnering Engels gebruiken. Maar zo’n brief in de moedertaal van de ontvanger kan tóch voordelen hebben.

Voordeel in rechtszaak

Wanneer wanbetaling uitmondt in een gerechtelijke procedure zal een rechter mogelijk beoordelen of jij als verhuurder of crediteur alles in het werk hebt gesteld om jouw factuur betaald te krijgen. Het opstellen van een factuur of herinnering in de taal van de ontvanger, is daarbij een signaal dat je hebt nagedacht over een oplossing van de situatie.

Bekijk ook onze betalingsherinneringen in het Duits en Engels.

Wanneer schakel je een incassobureau in?

Heb je een betalingsherinnering verstuurd en blijft verdere reactie uit? Dan mag je jouw vordering overdragen aan een incassobureau zoals IncassoJuristen.nl. Na de betalingstermijn van 14 dagen kan IncassoJuristen.nl jouw vordering oppakken op no-cure-no-pay-basis. De kosten van de incasso worden dus vergoed door de debiteur.

Na de betalingstermijn van 14 dagen kan IncassoJuristen.nl jouw vordering oppakken op no-cure-no-pay-basis.

Incassobureau IncassoJuristen.nl kan ervoor zorgen dat een vordering of factuur op een heldere en juridisch correcte wijze geïncasseerd wordt. Rechtszaken worden in principe in de Nederlandse taal gevoerd. Niet in het Frans. Indien de debiteur geen Nederlands spreekt, dient hij of zij te zorgen voor een beëdigde tolk.

Rechtszaak vaak niet nodig

Door een zaak over te dragen aan IncassoJuristen.nl, voorkom je in veel gevallen een gang naar de rechter. 90% van de vorderingen worden door IncassoJuristen.nl afgehandeld zonder tussenkomst van de rechter. De goede relatie tussen jou als organisatie en de Franse debiteur blijft op deze manier in stand.

Waarom de uitgestelde betaling?

De debiteur kan een huurder van een woning of pand van jou zijn. Weigert de huurder te betalen? Misschien speelt er dan wel iets. Een lekkage is niet op tijd verholpen. Of de centrale hal heeft nog steeds geen beveiliging. De huurder kan ontevreden zijn over deze situatie. De wanbetaling is in dat geval geen onwil maar een signaal naar jou als verhuurder.

Ga in gesprek

Gebeurt het regelmatig dat een huurder of klant niet betaalt? Bekijk of je in gesprek kunt gaan en de onenigheid samen op kunt lossen. Op die manier kan jouw debiteur incassokosten voorkomen. En voorkomen is beter dan genezen.

Betalingsherinnering Frans – onderdelen

Bij een betalingsherinnering in het Frans is het belangrijk dat de brief voldoet aan de wettelijke eisen. Hieronder zetten we die eisen onder elkaar.

  • Vermeld factuurnummer en klantnummer.
  • Vermeld dat het om een betalingsherinnering gaat.
  • Vertel wat je van de Franse debiteur verwacht.
  • Vermeld de hoogte van de incassokosten en eventueel de btw hierover.
  • Vermeld de uiterlijke betaaldatum.
  • Vertel de gevolgen van verdere wanbetaling.
  • Stuur een kopie factuur mee (niet verplicht).

Let op: blijf altijd vriendelijk en zakelijk naar jouw Franse debiteur. Emotie toevoegen in jouw communicatie kan de relatie schaden. Een goede (klant)relatie is erg belangrijk.

Een persoonlijke betalingsherinnering in het Frans werkt beter

Een eigen betalingsherinnering in het Frans

Een persoonlijke betalingsherinnering werkt beter dan de standaard-betalingsherinnering die je op deze pagina kunt downloaden. IncassoJuristen.nl kan deze betalingsherinnering voor je opzetten in de door jou gewenste taal. Neem contact met ons op. We hebben meer dan 15 jaar ervaring in incassoproblematiek en met juridische correspondentie over openstaande vorderingen.

Slimmer factureren via onze nieuwsbrief.

  • Blijf bij in wetgeving rondom betalen
  • Waar ging het mis? Lees vonnissen van de rechter
  • Ontvang tips en advies in facturatie

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Start chatgesprek
Stuur een bericht