Klanten beoordelen ons met een

Minnelijke incasso

Een incassotraject bestaat uit 4 verschillende fases. De minnelijke incasso is de eerste fase. Het is een relatief sympathiek traject om een debiteur aan te manen.

Wat houdt een minnelijke incasso in?

Een incasso-traject waarbij nog geen rechter betrokken is, wordt ook wel een minnelijke incasso of een minnelijk traject genoemd. Minnelijk is een synoniem voor hartelijk, vriendelijk of zonder dwang. Het is dus een relatief sympathiek traject om een debiteur aan te manen.

Voorbeeld minnelijk traject

Een klant weigert te betalen. Zelfs al heb je al meerdere herinneringen verstuurd. Je schakelt een incassobureau in. Uiteindelijk ben je zelfs bereid om naar de rechter te stappen. Dat laatste is meestal gelukkig niet nodig. Een incassobureau, zoals IncassoJuristen.nl, stelt alles in het werk om een debiteur alsnog te laten betalen zonder tussenkomst van een rechter.

Wat gebeurt er tijdens het minnelijke traject?

De debiteur krijgt tijdens het minnelijke incassotraject meerdere aanmaningen. Telefonisch, schriftelijk en per email wordt de debiteur door het incassobureau gevraagd om de openstaande betaling te voldoen. Er wordt nog geen rechter ingeschakeld tijdens een minnelijk incassotraject.

In 90 % van de gevallen kan IncassoJuristen.nl via een minnelijk traject een gerechtelijke procedure voorkomen. Neem contact op.

Andere benaming: buitengerechtelijke incassotraject

Een minnelijke incasso of het minnelijke traject wordt ook wel een het buitengerechtelijke incassotraject genoemd, omdat de zaak buiten ‘het gerecht’ wordt afgedaan. Ofwel: er is nog geen rechtszaak of rechtbank bij betrokken.

Vriendelijke betalingsherinnering

Ben je op zoek naar een betalingsherinnering met minnelijke toon die je zelf naar de debiteur kunt versturen voordat je een incassobureau inschakelt? Download dan gratis de IncassoJuristen.nl betalingsherinnering voorbeeldbrief.  Uiteraard wordt de debiteur in deze herinnering duidelijk aangespoord om de betaling te voldoen.

Wat als de debiteur weigert te betalen?

De debiteur heeft nog steeds niet betaald. Het wordt tijd dat de rechter een besluit neemt over de zaak. Het minnelijke traject gaat hiermee over in een gerechtelijke procedure. Het incassobureau stelt een dagvaarding op, die de deurwaarder aflevert bij de debiteur. Met die dagvaarding wordt de debiteur voor de rechter gedaagd. Dit is de start van de gerechtelijke procedure.

De voordelen van een minnelijke incasso

Wanneer een klant niet betaalt, kan een zakelijke relatie op scherp komen te staan. Je schakelt een incassobureau in maar je wilt tegelijkertijd niet dat de zakelijke relatie beschadigt raakt.

IncassoJuristen.nl beschikt over het Incasso Keurmerk van branchevereniging NVI. Dit betekent dat IncassoJuristen.nl een gecertificeerd incassobureau is dat volgens de normen en waarden van de NVI werkt. IncassoJuristen.nl gaat dus zeer zorgvuldig om met de belangen van de crediteur en debiteur.

Betaalt de debiteur niet? Schakel IncassoJuristen.nl in. Wij gaan zorgvuldig om met de belangen van jou en de debiteur.

Daarom IncassoJuristen.nl

  • 9,1 / 10 waardering (935 reviews)
  • 90% zonder rechtszaak opgelost
  • Betrouwbaar: NVI-keurmerk
  • No-cure-no-pay incasso

Wat zijn de kosten van het minnelijke traject?

Sta je op het punt om een incassobureau in te schakelen? IncassoJuristen.nl is een no cure no pay incassobureau. Bij ons betaal je dus geen incassokosten. Alle kosten worden betaald door de debiteur. Op deze manier krijg jij op een zakelijke en eerlijke manier jouw geld terug.

Mocht het komen tot een rechtszaak, dan procedeert IncassoJuristen.nl tegen een vast bedrag / fixed fee. Dit bedrag is vast, ongeacht de duur van het procedure of de hoeveelheid werk.

Wij staan klaar voor klanten in heel Nederland. Neem contact met ons op of bel ons via 010 – 4373950.

Slimmer factureren via onze nieuwsbrief.

  • Blijf bij in wetgeving rondom betalen
  • Waar ging het mis? Lees vonnissen van de rechter
  • Ontvang tips en advies in facturatie

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Start chatgesprek
Stuur een bericht