Klanten beoordelen ons met een

Incassobureau inschakelen particulier: zo werkt het

Incassobureau inschakelen om een particulier te laten betalen? Dat kan. Dien je factuur hieronder gelijk in. En we leggen uit waar je je rekening mee moet houden.

Particulier + incassobureau inschakelen. Hoe werkt het?

Jouw huurder betaalt niet. Of je klant komt afspraken niet na. Je staat dan sterker met een professioneel incassobureau aan je zijde. Een incassobureau kan de juridische druk opvoeren, waardoor de kans groter is dat de debiteur (de particulier) alsnog betaalt.

Handelen volgens de WIK

Wanneer de debiteur een particulier is, is de schuldeiser verplicht om bij een betaalverzuim eerst een WIK-brief te sturen naar de debiteur. In deze brief stelt de schuldeiser de debiteur op de hoogte van het feit dat de schuld nog niet is afbetaald. De debiteur krijgt de kans om, zonder verdere incassokosten, de schuld binnen 14 dagen te betalen.

Foute WIK-brief?

Een fout opgestelde WIK brief kan ertoe leiden dat de debiteur (particulier) de incassokosten niet hoeft te betalen. Download daarom de gratis de WIK voorbeeldbrief van IncassoJuristen.nl.

Waar helpt IncassoJuristen.nl je bij?

Incassobureau inschakelen / particulier dagvaarden? Onze juristen helpen je verder in de volgende situaties.

  • Je bent verhuurder en een huurder weigert de huur te betalen
  • Je hebt als bedrijf een geschil met een particuliere klant

Blijkt dat het herinneren en het versturen van aanmaningen geen effect heeft? Dan kan IncassoJuristen.nl eventueel de particulier dagvaarden. De particulier wordt dan voor de rechter gedaagd.

Daarom IncassoJuristen.nl

  • 9,1 / 10 waardering (935 reviews)
  • 90% zonder rechtszaak opgelost
  • Betrouwbaar: NVI-keurmerk
  • No-cure-no-pay incasso

Snel handelen

Schakel snel een incassobureau in wanneer de debiteur een particulier is en zich niet aan de afspraken houdt. Wanneer je te lang wacht, wordt de kans steeds kleiner dat jij je geld terugkrijgt.

Wanneer een incassobureau inschakelen

De wettelijke betalingstermijn van een factuur is 30 dagen. Wanneer je hierna een incassobureau inschakelt, is aan jezelf. In veel gevallen wordt eerst een herinnering verstuurd. Bijvoorbeeld na 30 dagen en daarna een aanmaning na bijvoorbeeld 14 dagen. Hierna kun je nog een laatste aanmaning sturen.

De wettelijke betalingstermijn van een factuur is 30 dagen.

Vervolgens is het aan te raden om een incassobureau in te schakelen. Is de debiteur een consument/particulier? Dan is het verplicht om eerst een veertiendagenbrief te versturen. Dit is hetzelfde als de WIK-brief waarover we het eerder al hadden.

Incassobureau inschakelen als particulier? Houd hier rekening mee

Zorg dat je een duidelijk dossier opbouwt met bewijsvorming van de wanbetaling. Mondelinge overeenkomsten zijn vaak lastig te bewijzen. Verzamel dus ondertekende overeenkomsten of per e-mail akkoord gegeven opdrachten. Wanneer jij niet kan aantonen dat je de debiteur hebt herinnerd aan de betalingsachterstand, is het niet waarschijnlijk dat de rechter zal oordelen dat de debiteur de procedurekosten moet betalen.

Minnelijk oplossen

IncassoJuristen.nl kan, naast de normale werkzaamheden van een incassobureau, een zaak ook minnelijk oplossen door een betalingsregeling te treffen. Op deze manier wordt een rechtszaak voorkomen. IncassoJuristen.nl zoekt de beste oplossing voor beide partijen en doet er alles aan om deze oplossing door te voeren.

Via een minnelijke oplossing, wordt een rechtszaak voorkomen.

De kosten

Onze kosten verhalen wij op de debiteur. Betaalt de debiteur niets, dan betaal jij ons ook niets. Vorderen wij wel het geld waar je recht op hebt? Ook dan betaal je niets. Hierdoor loop je geen risico om onverwachte kosten te maken en is het dus rendabel om ook kleine vorderingen aan ons over te dragen.

Wanneer wordt een gerechtelijke procedure gestart?

Je hebt meestal al meerdere keren contact opgenomen met de debiteur, via een zogenaamd pré-incassotraject. Je schakelt vervolgens een incassobureau in zoals IncassoJuristen.nl. In dit traject herinnert IncassoJuristen.nl de debiteur meerdere keren aan zijn of haar schuld, via brieven, e-mails, berichten en telefoontjes.

Heeft dit geen effect? Dan kunnen we in overleg met de schuldeiser een rechtszaak aanspannen. Dit betekent dat de zaak wordt voorgelegd aan de rechter. De ervaren juristen van IncassoJuristen.nl staan je ook bij tijdens de gerechtelijke procedure. Bekijk ook de kosten rechtszaak.

Schakel IncassoJuristen.nl in

Heb je een (juridische) discussie met een particulier? Incassobureau inschakelen? Neem contact op met onze juristen. Zij helpen je graag verder.  Neem contact op via 010-4373950 of begin een chatgesprek.

Jelle Jonker IntoCash - Profielfoto
Geplaatst op 8 oktober 2020
Jelle Jonker
Incassospecialist en jurist

Stuur jij regelmatig facturen? Meld je aan en blijf bij.

Nieuwe incassowetgeving  ✔ Relevante adviezen Vonnissen in facturatie. Dit behandelen we in onze maandelijkse nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Start chatgesprek
Stuur een bericht