Klanten beoordelen ons met een

Dagvaarding. Voorbeeld, uitleg en concept.

Je overweegt een dagvaarding te versturen. We leggen je uit hoe dagvaarden in z’n werk gaat en geven voorbeelden. Zelf een dagvaarding ontvangen? Neem dan contact op. Onze juristen kunnen je bijstaan.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wat is een dagvaarding?

Via een dagvaarding wordt een gedaagde opgeroepen om bij een rechtbank te verschijnen. De gedaagde kan een particulier, bedrijf of overheidsorganisatie zijn. Een concept dagvaarding opstellen is een ingewikkeld proces dat volledig zonder fouten moet gebeuren. Fouten maken in en een dagvaarding, is letterlijk tijd verspillen.

Dagvaarding voorbeeld

IncassoJuristen.nl raadt niet aan gebruik te maken van een voorbeeld dagvaarding.

Door slechts één fout kan de dagvaarding namelijk ongeldig of nietig verklaard worden. IncassoJuristen.nl wil die verantwoordelijkheid uitsluiten. Daarom raadt IncassoJuristen.nl het downloaden van een voorbeeld af.

IncassoJuristen.nl raadt niet aan gebruik te maken van een voorbeeld dagvaarding. Eén fout kan een dagvaarding ongeldig of nietig verklaren.

Ben je niet op zoek naar een voorbeeld dagvaarding maar naar een voorbeeld van een incassobrief of van een sommatie, dan kun je deze downloaden op de pagina’s voorbeeld incassobrief of voorbeeld sommatie.

Dagvaarden uitbesteden

“Staan er fouten in de dagvaarding? Dan kan deze ongeldig worden verklaard”. Deze tekst zie je letterlijk op de websites van juridisch dienstverleners staan, zoals onder andere het juridisch loket of op Rechtspraak.nl. Deze zin bevat hét argument waarom je als bedrijf of particulier geen concept-dagvaarding of kort geding moet opstellen. Eén fout kan de juridische geldigheid van het document ondermijnen.

IncassoJuristen.nl kan een op maat juridisch kloppende dagvaarding voor je opstellen. We hebben ruim 15 jaar juridische ervaring.

Contact

Fixed fee dagvaarding

IncassoJuristen.nl kan een dagvaarding opstellen voor jou of jouw bedrijf. Dat doen we op basis van fixed fee. We rekenen met kosten die duidelijk, overzichtelijk en betaalbaar zijn. Bekijk onze kosten dagvaarding.

Op dezelfde pagina zetten we helder op een rij welke andere kosten bij een dagvaarding een rol spelen, zoals de kosten van een deurwaarder en het griffierecht. Die laatste kosten zijn de kosten die de rechtbank zelf in rekening brengt.

No-cure-no-pay incasso

Bij kwesties die betrekking hebben op wanbetaling of problemen rondom verhuur kan sterke schriftelijke communicatie juridische procedures vaak voorkomen. Het komt in dat geval dus niet tot een dagvaarding. De openstaande vordering wordt al vóór de dagvaarding betaald.

IncassoJuristen.nl is een no-cure-no-pay-incassobureau. Jij als bedrijf betaalt ons niet. De kosten voor onze diensten brengen we in rekening bij de debiteur. En mocht het komen tot een dagvaarding dan rekenen we een helder vast tarief. Zo weet je altijd waar je aan toe bent. Bekijk ons kostenoverzicht.

Bij IncassoJuristen.nl weet je qua kosten vooraf waar je aan toe bent.

De relatie staat centraal

Een relatie is waardevol. Daarom bekijken we bij IncassoJuristen.nl altijd hoe we die relatie tussen jou / jouw bedrijf en de gedaagde in stand kunnen houden. Wellicht is de gedaagde een trouwe huurder, een vaste klant of een grote nieuwe zakelijke relatie. Maar helaas is er conflict opgetreden. Wat ons betreft wil dat zeker niet zeggen dat daarmee de relatie ook ten einde loopt.

Wij halen de stenen uit het vuur

Bij IncassoJuristen.nl zoeken we ook bij een dagvaarding naar de beste manier om de relatie in stand te houden, en tegelijkertijd juridisch de juiste standpunten naar voren te brengen.

Wij halen de stenen voor je uit het vuur. Wij bespreken dus de juridische kwestie met de gedaagde of, indirect, met de advocaat van de gedaagde. Op die manier hoef jij als bedrijf of particulier niet zelf die discussie te voeren. Daardoor is er een grotere kans dat de huurders- of zakelijke relatie in stand blijft.

Daarom IncassoJuristen.nl

 • 9,1 / 10 waardering (935 reviews)
 • 90% zonder rechtszaak opgelost
 • Betrouwbaar: NVI-keurmerk
 • No-cure-no-pay incasso

Zelf een dagvaarding ontvangen?

Je bent niet op zoek naar een dagvaarding voorbeeld, maar je hebt zelf een dagvaarding ontvangen. Daarom zetten we hieronder op een rij welke elementen een dagvaarding in ieder geval moet bevatten.

Ontdek je fouten in de ontvangen dagvaarding of twijfel je of de dagvaarding rechtsgeldig is? Neem vrijblijvend contact met ons op. Onze juristen helpen je graag.

De basisonderdelen van een dagvaarding (voorbeeld)

 • NAW-gegevens: naam, adres, woonplaats, van zowel de eiser als de gedaagde
 • De voluit geschreven datum waarop de deurwaarder de dagvaarding overhandigt aan de gedaagde
 • De reden van de dagvaarding en de eis
 • Welke rechtbank de zaak behandelt inclusief het postadres van de rechtbank
word-icon

Download voorbeeldbrief Dagvaarding

 1. Vul het formulier in
 2. Druk op “Verstuur”
 3. Ontvang de Aanmanings-brief
Dagvaarding

Slimmer factureren via onze nieuwsbrief.

 • Blijf bij in wetgeving rondom betalen
 • Waar ging het mis? Lees vonnissen van de rechter
 • Ontvang tips en advies in facturatie

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Start chatgesprek
Stuur een bericht