Klanten beoordelen ons met een

Stichting derdengelden: een uitleg

Deze pagina geeft meer informatie over stichting derdengelden. We leggen uit wat een stichting derdengelden is en wat het belang ervan is. IncassoJuristen.nl is niet stichting derdengelden.

Let op: IncassoJuristen.nl is niet stichting derdengelden. Wij kunnen je telefonisch niet verder helpen.

Geld afgeschreven door een stichting derdengelden? En heb je daar vragen over? Doe dit  👇🏼

  1. Bekijk de naam van de partij achter het woord ‘derdengelden of derdengeld’
  2. Naam gevonden? Neem contact op met die partij ✅
  3. Bel dus niet met IncassoJuristen.nl ❌

Meer informatie op andere websites

bouwblok-icon-nieuwsbrief

Slimmer factureren via onze nieuwsbrief.

  • Blijf bij in wetgeving rondom betalen
  • Waar ging het mis? Lees vonnissen van de rechter
  • Ontvang tips en advies in facturatie

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wat is een stichting derdengelden?

Een stichting derdengelden zorgt ervoor dat geld veilig verhuist van de ene naar de andere partij. De stichting derdengelden is als het ware de plek waar dit geld tijdelijk geparkeerd wordt. Hierdoor blijft het geld gescheiden van het bedrijfsvermogen van een advocaat, notaris of incassobureau en staat het veilig.

Advocaten, notarissen en incassobureaus die lid zijn van de NVI en incassokeurmerk hebben, zijn wettelijk verplicht een derdengeldenrekening te gebruiken.

Een stichting derdengelden zorgt ervoor dat geld veilig verhuist van de ene naar de andere partij.

Wat betekent stichting derdengelden?

De stichting derdengelden is letterlijk de derde partij die een rol speelt in het overboeken van meestal een grote som geld. De eerste partij is de zender, de tweede partij is de ontvanger, en de derde partij is dus stichting derdengelden. Deze partij zit dus tussen zender en ontvanger in.

Is er één stichting derdengelden of zijn er meer?

De naam doet vermoeden dat er slechts één stichting derdengelden is. Dat klopt niet. Meestal richt elke dienstverlener partij, de advocaat, het incassobureau of de notaris, een eigen derdengelden-stichting op.

Voorbeeld stichting derdengelden

De stichting beheer derdengelden is geen partij waarmee je als bedrijf of particulier direct zakendoet. Het is een stichting opgericht door een partij die een bemiddelde functie heeft. Voorbeelden hiervan zijn een notaris, advocaat of incassobureau.

Voorbeeld

Jouw zakelijke klant heeft een dienst van je afgenomen, maar de betaling voor de dienst blijft uit. Je schakelt een incassobureau in. IncassoJuristen.nl bijvoorbeeld. Na de incassobrief van dit incassobureau besluit de klant alsnog de betaling in orde te maken. Het verschuldigde bedrag wordt overgemaakt naar de derdengeldenrekening van IncassoJuristen.nl.

Voordeel van een derdengeldenrekening

Stel dat in het bovenstaande voorbeeld het incassobureau in financiële nood zou komen. Het incassobureau gaat failliet, nét op het moment dat de klant het geld naar de rekening had overgeboekt. Ben je nu je geld kwijt?

Nee. Juist hiervoor is de stichting derdengelden opgericht. Het geld staat niet op de rekening van het incassobureau maar op een derdengeldenrekening van de stichting. Zelfs als het incassobureau failliet zou gaan, staat jouw geld veilig op de rekening.

Zelfs als het incassobureau failliet zou gaan, staat jouw geld veilig op de rekening.

Veiligheid staat voorop

Het grootste voordeel van een derdengeldenrekening is dus de veiligheid. Het geld wordt nooit voor iets anders gebruikt en is ook beschermd tegen eventuele claims van derden bij het incassobureau. Jouw geld of het geld van de andere partij zal gedurende de transactie dus nooit verloren gaan.

Stichting derdengelden beschermt de opdrachtgever

Een betaling van een debiteur aan een incassobureau is juridisch gezien een zogenoemde ‘bevrijdende betaling’. Dit betekent dat de debiteur zijn schuld niet nog een keer rechtstreeks aan de schuldeiser moet betalen, zelfs als het incassobureau failliet zou gaan.

Een eventueel faillissement van het incassobureau raakt daarom alleen de opdrachtgever, want hij krijgt het geld niet. Daarom is alleen een opdrachtgever beschermd via een stichting derdengelden.

Verwant aan derdengeldenrekening

Vond je dit een interessant onderwerp? Dan is onze uitleg over de volgende onderwerpen ook relevant voor jou:


Derdengeldenrekening van IncassoJuristen.nl

Als professionele incassopartij werkt IncassoJuristen.nl met een stichting derdengelden bij een incassoprocedure. Jouw geld staat altijd veilig op de derdengeldenrekening met nummer NL66BUNQ2206059983 van Stichting Derdengelden IntoCash Incasso. De betalingen van debiteuren worden rechtstreeks op de bankrekening van deze stichting ontvangen.

De stichting betaalt de betalingen ook uit. Hierdoor is uitbetaling gegarandeerd.

Let hierbij op: in april 2022 is de naam IntoCash.nl gewijzigd in IncassoJuristen.nl. De naam van onze Derdengeldenrekening verandert binnenkort ook.

Slimmer factureren via onze nieuwsbrief.

  • Blijf bij in wetgeving rondom betalen
  • Waar ging het mis? Lees vonnissen van de rechter
  • Ontvang tips en advies in facturatie

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Start chatgesprek
Stuur een bericht