Klanten beoordelen ons met een

Top 5 deurwaarders en gerechtsdeurwaarders Rotterdam

Je bent op zoek naar een deurwaarder in Rotterdam. Wij hebben een top 5 opgesteld van gerechtsdeurwaarders in Rotterdam waarmee wij prettig samenwerken. Overigens is het zo dat veel bedrijven die op zoek zijn naar een deurwaarder, eigenlijk op zoek zijn naar een incassobureau.

We leggen daarom het verschil nog eens uit.

Deurwaarder of incassobureau Rotterdam?

Hoewel je een deurwaarder zoekt in Rotterdam kan het heel goed zijn dat je op zoek bent naar een Rotterdams incassobureau. Hoe zit dat?

Stel: je hebt een bedrijf in Rotterdam en jouw klant betaalt de factuur niet. Je stuurt een herinnering en zelfs een aanmaning waarbij je aanmaningskosten in rekening brengt. Nog altijd blijft een betaling uit. In deze situatie besluit je een deurwaarderskantoor in te schakelen. Toch? Nee, dat klopt niet. In deze situatie schakel je een incassobureau in. Geen deurwaarder.

Een incassobureau neemt jouw vordering uit handen en zorgt ervoor dat de klant meerdere keren, per brief, sms, whatsapp en telefonisch aangemaand wordt. De kosten hiervoor komen voor rekening van de debiteur. Incassobureau IncassoJuristen.nl doet dit op basis van no-cure-no-pay. Betaalt de debiteur niet, dan hoef jij IncassoJuristen.nl ook niet te betalen.

Dien jouw openstaande factuur in bij IncassoJuristen.nl op basis van no-cure-no-pay.

Wat doet de deurwaarder wél?

Mocht een debiteur zelfs na een incassotraject via een incassobureau volharden in het niet-betalen van een factuur, dan kan IncassoJuristen.nl een gerechtelijke procedure starten. Deze procedure begint met het opstellen van een dagvaarding. De deurwaarder, uit Rotterdam of een andere stad, is de partij de dagvaarding hiervoor overhandigt aan de debiteur.

Extra taken

En een deurwaarder doet meer. Het kan voorkomen dat een debiteur zelfs na uitspraak van de rechter weigert te betalen.

  • Een deurwaarder kan in dat geval beslag leggen op tegoeden, de bankrekening, voorraad of inventaris van een bedrijf. Of op de eigendommen van een persoon, als het om een particulier gaat.
  • Deze handelingen mag een deurwaarder alleen uitvoeren nadat een rechter uitspraak heeft gedaan in een gerechtelijke procedure.
  • De deurwaarder handelt in opdracht van de rechtbank.

Verschil deurwaarder of gerechtsdeurwaarder Rotterdam

Er zijn ‘deurwaarders’ en ‘gerechtsdeurwaarders’ in Rotterdam. Maar wat is het verschil eigenlijk tussen die twee? Die vraag is simpel te beantwoorden. Er is geen verschil tussen een deurwaarder en gerechtsdeurwaarder. De twee woorden betekenen hetzelfde.

Er is geen verschil tussen een deurwaarder en gerechtsdeurwaarder.

De 5 beste deurwaarders Rotterdam

Heeft de rechter bepaald dat jouw debiteur moet betalen, maar weigert de debiteur dit? Dan ben je op zoek naar een deurwaarder. Wij helpen je graag door onze top 5 deurwaarders in Rotterdam te noemen. IncassoJuristen.nl heeft 15 jaar ervaring in incassozaken en gerechtelijke procedures. In die 15 jaar hebben we gemerkt met welke Rotterdamse deurwaarders we prettig samenwerken. Dit is onze top 5.

Wil je één van deze deurwaarders inschakelen? Neem dan altijd even contact op met IncassoJuristen.nl. Wij kunnen samen met jou bepalen welke deurwaarder het beste bij jouw situatie past.

Kosten deurwaarder

Of de deurwaarder is gevestigd in Rotterdam of in een andere stad is niet relevant voor de kosten van een deurwaarder. De kosten van een deurwaarder zijn namelijk wettelijk vastgesteld. In het overheidsbesluit tarieven (kosten) ambtshandelingen gerechtsdeurwaarders zijn alle kosten voor het inschakelen van deurwaarders op een rij gezet.

Wil je een beter leesbaar overzicht, bekijk dan onze pagina kosten deurwaarder. Hierin zetten we de belangrijkste kosten en tarieven van de deurwaarder helder op een rij.

Geplaatst op 25 augustus 2020
Tom Colijn
Juridisch expert

Slimmer factureren via onze nieuwsbrief.

  • Blijf bij in wetgeving rondom betalen
  • Waar ging het mis? Lees vonnissen van de rechter
  • Ontvang tips en advies in facturatie

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Start chatgesprek
Stuur een bericht