Klanten beoordelen ons met een

Wat is een no cure no pay incassobureau?

Een no cure no pay incassobureau; wat betekent dat precies? En wie betaalt de incassokosten als je een incassobureau inschakelt? Lees verder.

Problemen met jouw debiteur of huurder? Schakel IncassoJuristen.nl in. No cure no pay.

Wat is een no cure no pay incassobureau?

Bij een no cure no pay incasso betaalt de debiteur de kosten van het incassobureau. Jij als schuldeiser betaalt deze kosten dus niet. Je hoeft de kosten voor het incasso-traject ook niet voor te schieten.

Hoe werkt een incassobureau obv no cure no pay?

Een rekening van een debiteur wordt niet betaald. Of de automatische incasso voor de huur van een woning kan niet worden uitgevoerd. Je hebt misschien al een herinnering of aanmaning gestuurd maar betaling blijft uit.

Tijd om een incassobureau in te schakelen. Bij voorkeur gratis, zonder betaling vooraf. Dus niet zoals bij een incasso advocaat, die een factuur per uur stuurt. Kies daarom voor een no cure no pay incasso.

Kosten no cure no pay incassobureau in een overzicht

IncassoJuristen.nl is een no cure no pay incassobureau. Als IncassoJuristen.nl voeren we werkzaamheden uit ten behoeve van de incasso. No cure no pay wil zeggen dat jij als schuldeiser deze kosten niet vooraf hoeft te betalen. Toch is het voor jou als schuldeiser /crediteur goed om te weten welke incassokosten jouw debiteur moet gaan betalen.

Bekijk de kosten van een incassobureau.

Het minimum wat de debiteur aan incassokosten betaalt, is 40 euro. Boven de 800.000 euro worden geen extra incassokosten gerekend. De hoogte van de incassokosten zijn wettelijk bepaald. Dit zijn dan ook de kosten die IncassoJuristen.nl rekent.

Daarom IncassoJuristen.nl

 • 9,1 / 10 waardering (935 reviews)
 • 90% zonder rechtszaak opgelost
 • Betrouwbaar: NVI-keurmerk
 • No-cure-no-pay incasso

Moet een debiteur de incassokosten betalen?

Ja. De debiteur is wettelijk verplicht om alle incassokosten te betalen, ook als je een no cure no pay incassobureau inschakelt. Belangrijk hierbij is wel dat het incassotraject volgens de juiste regels verloopt. Een incasso uitbesteden aan een (gratis) incassobureau zoals IncassoJuristen.nl is dan ook aan te raden.

NVI-keurmerk

Het is vereist dat het incassobureau incassoregels naleeft. Bij IncassoJuristen.nl is deze zekerheid gegarandeerd via ons NVI-keurmerk.

Wat als betaling van de debiteur uitblijft?

In iets minder dan 10% van de gevallen komt het voor dat een debiteur weigert om de openstaande factuur of de achterstallige huur te betalen. De rekening en incassokosten no cure no pay blijven dan openstaan.

 1. In dat geval bespreekt IncassoJuristen.nl de mogelijkheden van een rechtszaak aanspannen met de schuldeiser. In een rechtszaak vragen we dan om een uitspraak van de rechter.
 2. Bepaalt een rechter dat de debiteur inderdaad moet betalen, dan zal deze de betaling verplicht moeten voldoen.
 3. Weigert de debiteur dit? Dan kan in een uiterste situatie een deurwaarder worden ingeschakeld die beslag kan leggen op bijvoorbeeld de bankrekening, tegoeden en spullen van de debiteur.

Kosten rechtszaak en deurwaarder

De kosten van de deurwaarder zijn wettelijk vastgesteld. Een no cure no pay deurwaarder bestaat niet.

De kosten die IncassoJuristen.nl rekent voor juridische bijstand in een rechtszaak, liggen ook vast. Wanneer de rechtszaak wordt gewonnen, bepaalt een rechter meestal dat de kosten van deze juridische bijstand ook door de debiteur moeten worden vergoed.

Werkwijze IncassoJuristen.nl: no cure no pay incasso

 • De schuldeiser / crediteur schakelt IncassoJuristen.nl in.
 • IncassoJuristen.nl stuurt de debiteur een herinnering /aanmaning en/of  ingebrekestelling. Ook verzenden we sms- en / of WhatsApp-berichten. En we bellen de debiteur meerdere keren.
 • We doen alles met respect voor de debiteur.
 • In ruim 90% zorgt deze minnelijke incasso voor betaling door de debiteur.
 • Een debiteur betaalt het openstaande factuurbedrag plús incassokosten via onze derdengeldenrekening.
 • De schuldeiser krijgt het factuurbedrag via de derdengeldenrekening gestort. Ook wordt dit factuurbedrag aangevuld met de wettelijke of overeengekomen rente voor de periode dat de schuld open heeft gestaan.
 • De incassokosten worden door de debiteur betaalt. Deze incassokosten vormen de vergoeding voor de no cure no pay incasso-werkzaamheden van IncassoJuristen.nl.

Heb je een openstaande vordering die niet wordt betaald en wil je de zekerheid van betaling, schakel dan ons no cure no pay incassobureau in. Wij zorgen dat je ontvangt waar je recht op hebt. Kies voor de zekerheid van no cure no pay incasso. Bel ons op 010 4373950 of start een chatgesprek

Jelle Jonker IntoCash - Profielfoto
Geplaatst op 8 oktober 2020
Jelle Jonker
Incassospecialist en jurist

Slimmer factureren via onze nieuwsbrief.

 • Blijf bij in wetgeving rondom betalen
 • Waar ging het mis? Lees vonnissen van de rechter
 • Ontvang tips en advies in facturatie

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Start chatgesprek
Stuur een bericht